Välkommen till konfirmationsläger på EFS Sandvikengården!


Är du anmäld och har några frågor/tankar kring lägret, så tveka inte utan kontakta gården på mail eller telefon.


Gården drivs av EFS Värmland – Norra Dalsland, som är en självständig organisation inom Svenska kyrkan, med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom.

Vad är viktigt egentligen? Kompisar? Killar? Tjejer? Duger jag? Vad är ont och vad är gott? Finns Gud? Vem är Jesus? Vi hoppas och tror att vi kan vara en resurs för dig, genom vår gård, personal och ledare och att du här skall kunna hitta svar på några av dina livsfrågor.
Du får möjlighet att själv ta ställning efter det ni tillsammans läst och diskuterat om Kyrkan, kristendomen och livet. Om du inte redan är döpt kommer du bli erbjuden att döpa dig under lägret.
Konfirmationstiden 
Konfirmationstiden är en viktig tid, som Du bör försöka ta väl vara på. Den är inte i första hand till för att ge Dig några sköna sommarveckor, utan vill först av allt vara en vägledning i livets viktigaste frågor. Vår högsta målsättning är att hjälpa Dig fram till ett medvetet och sant kristenliv! Målet är att visa på livet i Kristus genom att ge konfirmanderna: 
• Redskap att tyda sitt liv på dopets grund
• Tillfälle att lyfta fram de frågor de själva bär på 
• Erfarenhet av att kristen tro och kyrkans liv handlar om de centrala livsfrågorna 
• Erfarenhet av gudstjänstgemenskap och andakt 
• Möjlighet att påverkas av och ta ställning till kyrkans budskap 
• Hjälp att uttrycka sin tro och sitt tvivel 

Deltagare, Besök 
Konfirmantionslägret är öppet för ungdomar som under VT -24 går i årskurs 8. Vi tar normalt emot 44 deltagare. Anhöriga är välkomna på besök under lägret, i första hand söndagar med gudstjänst kl. 11.00, och den lediga tiden därefter. 

Program 
Konfirmanderna bor i två-, till fyrbäddsrum. På dagarna har vi lektioner, temakvällar, musik, teater-drama, bad, kanoting, friluftsaktiviteter, sport, fotboll, volleyboll och dagliga andakter. Vi brukar också göra en längre dagsutflykt. I avgiften, som är subventionerad bl.a. av din hemförsamling, ingår kostnader för alla aktiviteter, helpension, studiematerial (utom anteckningsmaterial), utflykter, ledararvoden m.m. 

Tider 
2024 års läger genomförs preliminärt onsdagen den 12 juni till lördagen den 6 juli. En obligatorisk efterträff planeras till en helg i september eller oktober, vi har dock ingen förträff. Uppropet äger rum onsdagen den 12 juni kl. 16.00. 

Konfirmationen 
Äger rum lördagen den 6 juli, i Brunskogs Kyrka kl. 11.00. Kaffe för anhöriga på EFS Sandvikengården kl. 9.00 i sambadn med att konfirmandens packning hämtas. Konfirmation med Herrens Heliga Nattvard i Brunskogs Kyrka, därefter finns möjlighet att delta i en festmåltid och samkväm för de anhöriga på Sandvikengården (mer information om samkvämet, antal gäster som kan tas emot, pris m.m. sänds ut vid kursstart). 

Ta med till konfirmationslägret
• Sänglinne, toalettsaker och om Du har sovsäck, liggunderlag för ev. hajk. 
• På konfirmationen bär pojkarna mörka byxor och vit skjorta eventuellt mörk slips. Flickorna är klädda i vitt, de flesta brukar ha vit klänning eller vit kjol och blus. (Vi använder inte kåpa) 
• Konfirmationsbibel (helbibel) Vi använder den senaste översättningen. Har du ingen bibel kan du få en här.

Hur du förbereder dig 
• genom att läsa Markus Evangelium som en introduktion till det kristna budskapet. 
• genom att regelbundet under tiden före lägret besöka gudstjänster och fylla i kyrkogångsboken. 

Kursavgift
Preliminärt 10 500 kr inkl. anmälningsavg. och efterträff, som betalas senast vid kursens start på PG 641949-3, BG 729-6353. Av kursavgiften ska 2 000 kr betalas som anmälningsavgift vid definitiva anmälan. (Den så kallade konfirmandclearingen från din hemförsamling är avdragen från avgiften.) Vid ev. återbud senast 1 mars, återbetalas halva anmälningsavgiften. Den som av någon anledning avbryter pågående kurs erhåller ingen återbetalning av erlagd avgift. 

Några regler och kom ihåg 
• Vi visar hänsyn till varandra, grannar och andra besökare. 
• Vi har alltid någon eller några i sällskap vid bad. 
• Rökning är inte önskvärd. Sandvikengården är en rök- och drogfri miljö. 
• Stereo med högtalare får ej medföras. Du får däremot använda iPod /MP3-spelare i eget rum. I övrigt spelar vi musik själva! 
• Vi tar inte med oss egna datorer till lägret. 

Kursens ledare har rätt att skicka hem den som medvetet bryter mot dessa regler och med sitt uppförande uppsåtligt motverkar kursens målsättning. 

Kontakt 
EFS Sandvikengården, 671 94 Brunskog 
Telefon: 0570 – 500 25. 
E – post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vill Du komma i kontakt med någon konfirmand eller andra gäster ringer Du lägrets präst, säkrast vid måltiderna.

Välkommen till några minnesrika sommarveckor! 
Thomas der Nederlanden
Gårdsföreståndare