Konfirmationsläger

 

Vi har arrangerat konfirmationsläger sedan 1960 - i över 60 år! Här ger vi dig ett minnesvärt läger som kan komma att påverka dig för resten av ditt liv! På vårt konfirmandläger får du får vägledning i livets viktigaste frågor, kan upptäcka vem Jesus är och få ta ställning till om han betyder något för dig. Att det dessutom blir några sköna, roliga och innehållsrika sommarveckor, det får du på köpet.

Vad minns tidigare konfirmander från sitt läger?

– Gemenskapen och alla nya människor man får träffa och lära känna.
– Att det faktiskt var så kul och att lektionerna och läxläsningen inte alls blev så jobbiga som jag trodde.
– Aftonbönerna, utflykterna, hajken och alla påhitt!

Bryggan 975

Råd från en gammal konfirmand:

– Anmäl dig och var inte rädd för att åka ensam. Du hittar nya vänner på Sandvikengården!
– Åk på konfirmandlägret för det är en jättekul upplevelse som du aldrig glömmer!

Konfirmationen…

äger rum i Brunskog kyrka i västra Värmland strax utanför Arvika, som också är medarrangör för kursen (ca 6 km från Sandvikengården). Efter konfirmationen inbjudes du och dina anhöriga till middag och andra festligheter på Sandvikengården.

Ledare…

våra ledare på konfirmationslägret är relativt unga, flera är själva konfirmerade här och har sedan fortsatt komma som ledare år efter år.Fresbee


Vad gör vi under konfirmationslägret?

Konfirmationsägret pågår i nästan fyra veckor och dagarna ägnas åt lektioner, temakvällar, musik, drama, bad, sport, fotboll, volleyboll, läxläsning, kanoting och andra friluftsaktiviteter. Vi brukar också göra en längre dagsutflykt. Konfirmanderna bor i två-, till fyrbäddsrum.
I avgiften för konfirmandlägret, som är subventionerad, ingår alla aktiviteter, helpension, studiematerial, utflykter, ledararvoden m

Vad krävs för att jag ska få vara med?

Vi tar upp till 44 konfirmander, så se till att anmäla dig i tid! För att konfirmera dig bör du under året fylla 15 år eller mer. Konfirmationen är ju en bekräftelse på ditt dop, är du inte redan döpt kommer du att kunna göra det under lägret.

EFS Sandvikengården

drivs av EFS i Värmland och ligger vid sjön Värmeln i västra Värmland mellan Arvika och Karlstad.
EFS betyder Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen och är en rörelse inom Svenska kyrkan. Konfirmationsundervisningen genomförs i enlighet med Svenska kyrkans riktlinjer och är ett samarrangemang med Brunskogs församling.

Konfirmationsläger 2024 platser kvar - anmäl dig nu!

Är du intresserad att konfirmera dig 2024 så är det hög tid att anmäla sig nu. Du kan anmäla dig direkt här på hemsidan. Du kan också redan nu anmäla dig preliminärt till konfirmationslägret 2025.

Detaljinformation för:

2024 års konfirmationsläger

Stipendium

För konfirmationslägret finns en stipendiefond. Fonden ska göra det möjligt för familjer med begränsat ekonomiskt utrymme att sända väl motiverade ungdomar till konfirmandläget.Anmälan konfirmandläger

Preliminär anmälan till konfirmationslägret görs ofta år i förväg, men det kan fortfarande finnas platser kvar även under vintern före kursåret. Under hösten, i augusti eller september blir de första 40 preliminärt anmälda erbjudna att bekräfta sin anmälan. I samband med definitiv anmälan betalas också en anmälningsavgift som är en del av kursavgiften.
Du kan anmäla dig till konfirmationslägret via mail, telefon eller helst genom vårt formulär här på hemsidan.

Anmälan konfirmationsläger

Välkommen med din anmälan!

Ekonomi

  • I avgiften ingår alla aktiviteter, helpension, studiematerial, utflykter, ledararvoden mm.
  • Avgiften är subventionerad genom gåvor och genom den så kallade konfirmand-clearingen, ett bidrag från din hemförsamling
  • Avgiften efter subvention är för år 2024 är preliminärt 10 500 kr
  • Av avgiften betalas 2 000 kr i anmälningsavgift i samband med den definitiva anmälan
  • Vid ev. återbud senast 1 mars, återbetalas halva anmälningsavgiften. Den som av någon anledning avbryter pågående kurs erhåller ingen återbetalning av erlagd avgift.
  • Det finns en stipendiefond för konfirmandlägret där deltagare kan söka bidrag. Se ytterligare information här bredvid.

Konfirmationsläger  - något helt annorlunda

Har du funderat på konfirmation?
Då är konfirmationsläger kanske den bästa metoden!

Lägerkonfirmation är – Annorlunda
Lägerkonfirmation är – Kul - vi lovar!
Lägerkonfirmation är – Givande.

HajkVi som jobbar med lägerkonfirmation har inte svårt att se varför våra konfirmander är så nöjda med sin konfatid. Här vill vi presentera några skäl:
Som lägerkonfirmand på Sandvikengården får du bland annat:
•    Nya kompisar från hela Sverige
•    Engagerade, handplockade och unga ledare som verkligen tror på det de gör.
•    En hel månads intensiv gemenskap, lek och allvar.
•    Bo på en fantastisk plats med unika möjligheter till kanot, äventyr och bad.


Våra konfirmander uttrycker år efter år att de efter kursen har mognat och utvecklats både personligt, själsligt, kreativt och socialt och många talar efteråt om konfirmationslägret som en ”livsinvestering”.

På Sandvikengården satsar vi på teater, dans, musik och kreativ verksamhet och friluftsliv, kanoting, sport, fotbolll och volleyboll, som ett komplement till konfirmationsundervisningen för att tonåringarna skall få ut maximalt av sin tid hos oss.

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Plusgiro
64 19 49-3
Bankgiro
729-6353
Iban
SE328000
00084319
32047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07