Sandvikengården söker kökschef/kock


Har du ett brinnande intresse för god och vällagad mat? Är du kreativ, initiativrik och ansvarstagande? Tycker du att det är viktigt med bra service och nöjda gäster? På jakt efter en ny utmaning?
Då kanske vi har jobbet för dig.


salladDen vanligaste orsaken till att våra gäster kommer tillbaka till oss år efter år är just maten, och därför är det viktigt att du verkligen brinner för det du gör. Som kökschef/kock hos oss har du det huvudsakliga ansvaret för restaurangen, och dina arbetsuppgifter innefattar till exempel menyplanering, beställning med budgetansvar och tillredning av måltider. Du kommer att ha stora möjligheter att ta egna initiativ, samt att forma serveringen och dina arbetsuppgifter efter eget intresse. I övrigt har du kontakt med gäster och ansvarar för viss arbetsledning av övrig kökspersonal. I tjänsten kan även viss lokalvård och tvätt ingå. 

Köket servar upp till 100 personer. Restaurangens högsäsong är under sommarmånaderna och i december, då vi serverar julbord. Menyn består i huvudsak av husmanskost som kompletteras av ett generöst salladsbord. Maten lagas till stor del från grunden. Sandvikengården är en drogfri zon, vilket innebär att ingen alkohol serveras i restaurangen. 

fredrik


Vem är du? 

Vi söker dig som är en engagerad matlagare och på jakt efter nya utmaningar, samt har kunskap kring hur man sköter ett storkök. Kockutbildning är inte ett måste, men du behöver ha ett brinnande intresse för god mat. Du är initiativrik, självgående och har stor ansvarskänsla. Du kan på egen hand tillaga och servera  husmanskost och kompletta menyer till festligare tillfällen. Du gillar att ha ordning och reda och inser betydelsen av ett stukturerat och välordnat kök.
Vana vid hantering av specialkost och allergier är viktigt, och kunskap inom vegetarisk matlagning ett plus. Du behöver vara flexibel vad gäller arbetstiden eftersom beläggningen varierar stort under året. Helg- och kvällstjänstgöring ingår. Du behöver körkort och tillgång till bil.

Om Sandvikengården
Sandvikengården är en läger- och kursgård, vandrarhem samt kanotcentral. Vi arrangerar egna läger och kurser sill
men har också en  stor del externa grupper och enskilda gäster i vårt vandrarhem och stugby. Sandvikengården drivs av EFS – en rörelse inom Svenska kyrkan – och verksamheten har en kristen grund. Det finns dock inga krav på att personalen ska vara troende.

Gården har under lågsäsong runt fyra anställda, varav två eller tre är köksanställda. Som kökschef/kock samarbetar du med en biträdande kock på ca 50%. Under högsäsong, det vill säga sommaren, har vi ungefär tio köksanställda som också ansvarar för gårdens lokalvård. Vi har ett ungt arbetslag under sommaren, med många skolungdomar som har sin första anställning hos oss.

Om tjänsten 
Tjänsten är på 70-100% beroende på dina egna önskemål och initiativ. Vi tror att det finns potential att utöka verksamheten – och tjänsten – under lågsäsong, med catering och dagskonferenser. Vi börjar med en provanställning i sex månader med avsikt att  därefter övergå till tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön: fast månads- eller timlön enligt avtal.

Ansökan: Snarast.  Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev och skickas till : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi ser fram emot din ansökan!