Konfirmationstiden 
Konfirmationstiden är en viktig tid, som Du bör försöka ta väl vara på. Den är inte i första hand till för att ge Dig några sköna sommarveckor, utan vill först av allt vara en vägledning i livets viktigaste frågor. Vår högsta målsättning är att hjälpa Dig fram till ett medvetet och sant kristenliv! Målet är att visa på livet i Kristus genom att ge konfirmanderna: 
• Redskap att tyda sitt liv på dopets grund
• Tillfälle att lyfta fram de frågor de själva bär på 

• Erfarenhet av att kristen tro och kyrkans liv handlar om de centrala livsfrågorna 
• Erfarenhet av gudstjänstgemenskap och andakt 
• Möjlighet att påverkas av och ta ställning till kyrkans budskap 
• Hjälp att uttrycka sin tro och sitt tvivel 

Deltagare, Besök 
Konfirmantionslägret är öppet för ungdomar som under VT -18 går i årskurs 8. Vi tar normalt emot 44 deltagare. Anhöriga är välkomna på besök under lägret, i första hand söndagar med gudstjänst kl. 11.00, och den lediga tiden därefter. 

Program 
Konfirmanderna bor i två-, till fyrbäddsrum. På dagarna har vi lektioner, temakvällar, musik, teater-drama, bad, kanoting, friluftsaktiviteter, sport, fotboll, volleyboll och dagliga andakter. Vi brukar också göra en längre dagsutflykt. I avgiften, som är subventionerad bl.a. av din hemförsamling, ingår kostnader för alla aktiviteter, helpension, studiematerial (utom anteckningsmaterial), utflykter, ledararvoden m.m. 

Tider 
2018 års läger genomförs onsdagen den 20 juni till lördagen den 14 juli (preliminära datum). En obligatorisk efterträff planeras till en helg i september eller oktober, vi har dock ingen förträff. Uppropet äger rum onsdagen den 20 juni kl. 16.00 

Konfirmationen 
Äger rum lördagen den 14 juli, i Brunskogs Kyrka kl. 11.00. Kaffe för anhöriga på EFS Sandvikengården kl. 9.00. Konfirmation med Herrens Heliga Nattvard i Brunskogs Kyrka, därefter finns möjlighet att delta i en festmåltid och samkväm för de anhöriga på Sandvikengården (mer information om samkvämet, antal gäster som kan tas emot, pris m.m. sänds ut vid kursstart). 

Ta med till konfirmationslägret
• Sänglinne, toalettsaker och om Du har sovsäck, liggunderlag för ev. hajk. 
• På konfirmationen bär pojkarna mörka byxor och vit skjorta eventuellt mörk slips. Flickorna är klädda i vitt, de flesta brukar ha vit klänning eller vit kjol och blus. (Vi använder inte kåpa) 
• Konfirmationsbibel (helbibel) Vi använder den senaste översättningen. Har du ingen bibel kan du få en här.

 

Konfirmationsläger  - något helt annorlunda

Har du funderat på konfirmation?
Då är konfirmationsläger kanske den bästa metoden!

Lägerkonfirmation är – Annorlunda
Lägerkonfirmation är – Kul - vi lovar!
Lägerkonfirmation är – Givande.

HajkVi som jobbar med lägerkonfirmation har inte svårt att se varför våra konfirmander är så nöjda med sin konfatid. Här vill vi presentera några skäl:
Som lägerkonfirmand på Sandvikengården får du bland annat:
•    Nya kompisar från hela Sverige
•    Engagerade, handplockade och unga ledare som verkligen tror på det de gör.
•    En hel månads intensiv gemenskap, lek och allvar.
•    Bo på en fantastisk plats med unika möjligheter till kanot, äventyr och bad.


Våra konfirmander uttrycker år efter år att de efter kursen har mognat och utvecklats både personligt, själsligt, kreativt och socialt och många talar efteråt om konfirmationslägret som en ”livsinvestering”.

På Sandvikengården satsar vi på teater, dans, musik och kreativ verksamhet och friluftsliv, kanoting, sport, fotbolll och volleyboll, som ett komplement till konfirmationsundervisningen för att tonåringarna skall få ut maximalt av sin tid hos oss.

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Plusgiro
64 19 49-3
Bankgiro
729-6353
Iban
SE3280000008431932047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07