Gamla Tider 2020 13 -18 juli - inställt. 

Gamla Tider är vårt mycket populära hantverksläger där du väljer ett hantverk att prova på under en skön semestervecka, men vi har tyvärr kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra Gamla Tider på ett säkert sätt i dessa Coronatider och måste därför ställa in kursveckan i sin ursprungliga form. Det avgörande skälet är att det skulle bli mycket svårt att hålla fysisk distans i de olika kursmomenten.

Vi har alltså beslutat att ställa in Gamla Tider men öppnar samtidigt för möjligheten att ändå komma som gäst till gården för några sköna sommardagar, med möjlighet till "enskilda" aktiviteter som kan genomföras på ett säkert sätt.  Du kommer kunna vara på gården med helpension eller med delad pension om du föredrar det. Serveringen kommer antingen att ske på buffé eller som tallriksservering, med god distans mellan borden.
Förhoppningsvis kommer vi kunna inbjuda till morgonbön och som sagt några säkra aktiviteter. Kanske har du oavslutat hantverk från ett tidigare år som du kan ta med och avsluta själv? Eller varför inte passa på och ta en heldag i kanot på Värmeln?
Du kan välja att delta hela veckan, från måndag till lördag, eller bara en del av veckan och priset baseras på samma priser som gäller för Gamla Tider men naturligtvis utan kursavgift.
Vi sätter säkerheten främst och tror att du, trots att det inte blir något egentligt Gamla Tider, skulle kunna få en avkopplande vecka här på gården ändå. Så varmt välkommen! Kontakta Sandvikengården på mail eller telefon om du är intresserad!
Välkommen!


Till Gamla Tider kommer man för att lära sig något nytt, njuta av sommaren, maten och den goda gemenskapen, utan krav men med möjlighet till en aktiv semester. 
Till Gamla Tider kommer man ensam eller tillsammans med resten av familjen. För barnen ordnas egna aktiviteter.
Många av våra deltagare kommer igen år efter år och under de mer än 30 år som kursen genomförts har vi haft över 2000 deltagare.
Vill du också vara med så är det säkrast att du anmäler dig i god tid, kursen blir ofta fulltecknad!

Välkommen till Gamla Tider!

Smide

Gamla Tider program

Med anledning av corona pandemin kan justeringar i programmet komma att bli nödvändiga. Det kan t.ex. gälla måltider och de gemensamma samlingarna, på morgon och kväll.

Kursen börjar måndag 13 juli klockan 13.00 med incheckning och lunch 14.00. Därefter har vi en kort introduktion innan vi går till våra hantverksgrupper. Du deltar i en delkurs under hela veckan.

Samtidigt har Emil&Ida-gruppen har sin första samling. På kvällen samlas vi till lägerkväll för gammal och ung. Tisdag till och med fredag, inleds dagarna med morgonsamling i kapellet, därefter jobbar vi i våra hantverksgrupper mellan klockan 9.45 – 15.30 med avbrott för lunch och fika.

Fredag kväll har vi vår stora grillfest med utställning av våra hantverk, kvällen avslutas med en familjemässa i kapellet. Kursen avslutas på lördag 18 juli klockan 10.00.

Våra delkurser


På Gamla Tider deltar du i en delkurs under hela veckan. Vi har i år åtta olika hantverk att välja mellan. För att delkursen ska kunna genomföras krävs fem vuxna deltagare och flera delkurser har ett maxantal för deltagare, så det är alltså nödvändigt att du anger minst två olika önskemål om delkurs. Du kan också delta under veckan utan att välja något hantverk. 
Läs mer om delkurserna 2020 -->


glada burkar

Delkurser 2020:

 En vecka i ullens värld :: Akrylmålning :: Släkktforskning – så börjar du ::  Gärdsgårdsbygge :: Pilkorgsflätning :: Tälj i färskt trä :: Smide  :: Emil& Ida :: Gårdsfixare
smide

Kursavgift

Kursavgift för vuxen deltagare 1000:-
Kursavgift för barn eller ungdom som önskar delta i en hantverksgrupp, (inte Emil&Ida) 500:-

Helpension i:

enkelrum 3.550:–
i delat rum 2.750:–

Barn mellan 12 - 15 år 1.600:–
Barn mellan 7 - 11 år 800:–

Om du önskar och får boende i stuga eller i nyrenoverat rum med dusch, adderas 10% på helpensionspriset.

Vi har i år möjlighet till ett enklare boende i två nybygda småstugor (9m2). De har 4 bäddar i våningssäng, och saknar helt vatten och avlopp. Hyrs företrädesvis ut till 4 personer som delar stugan.
Pris per person:
 
Vuxen: 1.900:–
12 -15 år: 1250:–
7 - 11 år: 650:–

Det finns också möjlighet att bo i eget tält, husvagn eller annat externt boende: 
Vuxen: 1.400:–
12 -15 år: 800:–
7 - 11 år: 400:–

För alla alternativ kan du (i mån av tillgång) välja till om du vill ha WC på rummet. Tillägg per vuxen blir då 200:–.

Arbetsmaterial

ca 200 - 900:– beroende på grupp och hur flitig du är. Arbetsmaterialet betalas direkt till din hantverksledare.

Ankomst söndag

Vill du komma redan dagen innan, måste du boka det direkt vid anmälan.
tovning

Anmälan

Sista anmälningsdag måndag 22 juni. Var ute i god tid då kursen ofta är fulltecknad tidigt. För att respektive hantverksgrupp ska bli av krävs minst fem vuxna deltagare. Det är därför nödvändigt att du också gör ett andrahandsval!

Om gränsen på 50 personer finns kvar kommer de 40 första anmälda (med reservartion för ca 8 ledare) i första hand erbjudas plats. Behöver hänsyn tas till riskgrupper kan det också påverka vilka som erbjuds plats.

Om Gamla Tider inte kan genomföras eller om du inte ryms bland de som är möjliga att ta emot, kommer du få ett meddelande senast månadgen 29 juni.

Anmäl dig direkt här på hemsidan Här -->
Lägerbål

Vi som leder

Kursvärdar:
Ellen Johansson, Göteborg

Kaplan: Erik Johansson, Uppsala

Emil och IdaArrangör:

EFS Sandvikengården i samarbete med SENSUS studieförbund

Mer information:

Kontakta Sandvikengården om du har några frågor angående kursen.
Akvarell

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Plusgiro
64 19 49-3
Bankgiro
729-6353
Iban
SE3280000008431932047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07