Många av spåren på Sandvikengården har blivit något av en tradition och vi låter de fortsätta vara det i år igen.

Alla deltagare på lägret väljer ett spår. Spåren skiljer sig åt från varandra när det gäller innehållet på fredagens och lördagens seminarier.
All övrig tid är gemensam för hela lägret.

Det betyder att du följer lägerschemat tillsammans med resten av lägret tills du kommer till de punkter som heter Seminarium I - IV: då är du endast är tillsammans med de andra på ditt spår.

 Spåren är följande:Militärtält Allhelgona

1. Active
2. Extreme 
3. Retreat
4. Bibelskola 
5. Bibelskola 17+
6. Lovsång
7. 20+ 


1. Active; sport - Oskar Persson, Oskar Håkansson, Samuel Palenius
Diverse olika sporter och lekar kommer att vara möjliga under detta seminarium!
Här får du möjlighet att slippa tänka på skolan och bara bli fysiskt trött, gladare och starkare! 
Vi sportar under den första dagen utomhus, den andra dagen inomhus i gymnastik-hall. 


2. Extreme - Algot Wikström, Johan Norvik, Jacob Williams
Detta spår är så populärt att vi inte heller i år vågade ta bort det. Vi kör återigen vildmarksliv och bor i militärtält, nu dock med nya ledare, nya lekar och nya utmaningar. 

Den store aktiviteten detta år blir: Archery Tag! Ta upp pil och båge för att skjuta på varandra, boffer-style. Det här medför en extra kostnad på 200kr för Extreme-spåret!

Det här är dock ett mycket krävande spår! Man sover som sagt utomhus (tält). Detta spår får bara personer över 15 år välja. 

Sem I  Vildmarksliv
Sem II  Vildmarksliv
Sem III-IV Archery Tag

Tove Josef3. Retreat - Elin Wikström
Livet kan vara stressigt och det kan kännas svårt att hitta tid till att andas och ta det lugnt. Då kan det kännas ännu svårare att hitta tillfällen till att spendera tid med Gud! På retreatspåret får du en chans att ta tid till att söka Gud.
En klassisk retreat kan innebära att man väljer att vara tyst en längre period, för att släppa sina egna tankar och försöka höra Gud, i samband med att spendera tid i bön och bibelläsning. Rent praktiskt kommer du ha retreat-tid under Sem I - II på fredag och III - IV på lördag. Det är en ovanlig möjlighet till att söka lugn i ett stressigt samhälle - ta chansen. 

4. Bibelskola 
Här blir det undervisning på biblisk bas med olika seminarieledare. 

Sem I  Guds plan för dig - Michael Rastas
Om vardagskristendom och att hitta mening. Ibland kan det kännas som att vardagen är tom, och speciellt på Gud. Är Gud verkligen med hela tiden? Varför känns det inte så? Hur kan jag vara kristen i vardagen, och borde det märkas på mig i skolan? Har Gud en plan för mig? Hur tar jag reda på den planen? 


Sem II Helig Ande - Johanna Björkman
Om Anden i treenigheten. Vem är den Helige Ande? Varför är Anden viktig? Hur lever man ett liv tillsammans med Anden? Hur ser ett sådant liv ut?  
 


Sem III Relationen med Gud - Sofia Fransson
Vad innebär det att ha en relation med Gud? Är relationen med Gud viktig? Hur har man en relation med någon man inte kan se? Varför ska jag ha en relation med Gud?


Sem IV Apologetik - Jakob Reesalu
Det bästa försvaret för kristen tro - Sanningen. Apologetik är läran om försvar för tron, sökandet efter sanningen. Så vad är sanning? Är Bibeln sann? Varför kan inte alla bara ha sin egen sanning? 


5. Bibelskola 17+
Detta är för dig som är lite äldre och vill bita i lite mer utmanande resonemang kring Bibeln. 
Flera seminarier är lika de för spåret "Bibelskola" men här krävs en större kunskap i Bibeln och en vilja att verkligen förstå på djupet. 

Sem I  Lova Herren, min själ - Staffan Schmidt
Om tvivel, frågor och att hålla fast vid Gud. I livet kommer det olika tider i livet, när man är taggad på att vara kristen och när man inte vet vad man tror. Vad ska man göra när man kommer in i ett "ökenlandskap"? Hur tar man sig igenom torkan på tro? Är tvivel dåligt? Är det ett tecken på att det här med kristen tro kanske inte är rätt? Hur håller man fast vid Gud? Varför ska man hålla fast vid Gud?


Sem II Andlighet och Bibeln - Michael Rastas
Om andlighet, änglar och demoner. Bibeln talar om andra väsen än de vi är vana vid - andemakter. Änglar, demoner, andar... Vad betyder det? Finns änglar? Vad gör de i så fall? Kan vi se dem? Vad är "andlighet" egentligen? Borde jag vara mer andlig? 


Kapellet 

Sem III Att höra Guds röst - Einar Schelin
I Bibeln läser vi om en Gud som talar till människor, visar sig i syner och leder ett helt folk. Gör inte Gud sånt längre? Har Gud blivit tyst? Om Gud fortfarande talar, hur hör jag det? Vad säger Gud till mig? Hur hör jag Guds röst?


Sem IV Apologetik - Jakob Reesalu
Det bästa försvaret för kristen tro - Sanningen. Apologetik är läran om försvar för tron, sökandet efter sanningen. Så vad är sanning? Är Bibeln sann? Varför kan inte alla bara ha sin egen sanning? 
6. Lovsång - Oliver Krieg
Lovsång är något som för samman alla oss kristna. Det är något som alltid gjorts, från första psalmen i Psaltaren till Hillsongs nya album: att lovsjunga Gud. 

I det här spåret kommer du få veta mer om hur det är att leda lovsång. Att spela instrument och sjunga, men också om vad det är vi faktiskt gör när vi sjunger lovsång. Det kommer alltså vara lite studium om vad lovsång är och vad vi gör när vi leder, samt en hel del spelande och sång i grupp. Ta gärna med ditt eget instrument, vi vill att du ska utvecklas i det du vill utvecklas i! Så kom, ta den här chansen att bli mer bekväm i att spela och leda lovsång. 

7. 20+ - Emanuel Gillberg, Staffan Schmidt
Ett spår för dig som varit på gården ett tag, eller är intresserad av vad kommuniteten är och kommer att bli. Detta spår är mindre strukturerat och fokuserar på att få umgås och samtala om saker som ligger oss nära, bland annat kommer det vara ett pass med diskussion utifrån ett antal texter, som vi kallar Kristna Klassiker. Spåret är fortfarande under utformning, mer info kommer. För dig som är 20 år och äldre.

IMG_0119.JPG

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Plusgiro
64 19 49-3
Bankgiro
729-6353
Iban
SE3280000008431932047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07